Undervisning

Ikke bare linjefag

Undervisninga ved en folkehøgskole skiller seg fra det du er vant til fra videregående skole: Vi bruker ikke lærebøker, og har verken pensum, karakterer eller eksamen. Du er selv med på å påvirke innhold og undervisningsmetoder, og derfor er undervisninga dynamisk, praktisk og prosjektorientert; det fungerer mer som verksteder enn klasserom.

Det er også stor valgfrihet for fordypningsemner innafor de ulike fagene, så i en klasse kan det i perioder være slik at alle elevene holder på med helt ulike prosjekt, med læreren som veileder.

Dagsplanen

Frokosten er kl. 07.45, og skoledagen starter kl. 08:30 med morgensamling. Første økt starter kl. 09:00 og varer fram til lunsjpause kl. 11:15. Andre økt starter kl. 12:00, og varer fram til middag kl. 15:00. De fleste dagene er det valgfag og aktiviteter på ettermiddags- og kveldstid.

I folkehøgskolen har vi undervisning på lørdag (ca. 2-3 ganger pr. mnd.). Dette er fordi skoleåret slutter rundt 15. mai, og vi har like mange skoledager som resten av skoleverket (190 skoledager). Lørdagsundervisninga varer vanligvis fra 10:00 til 14:00, og er i utgangspunktet temabasert fellesfag, eller linjearrangerte dager.

Linjefag, valgfag og fellesfag

Undervisninga består av tre fagkategorier; linjefaget fyller ca. 17 t/uke, obligatoriske fellesfag ca. 9 t/uke - og valgfag ca. 6-9 t/uke. Du velger valgfag etter at du har kommet til skolen. Noen uker har vi bare valgfag eller spesielle prosjekter, og i andre perioder kan det være linjefordypning - så timeplanen vil variere gjennom skoleåret.

Turer og fellesopplevelser

Vi drar på flere turer og utflukter både lokalt og i distriktet - der målet er felles opplevelser. Noen er frivillige, andre obligatoriske. Her får du muligheten til å oppleve villmarksnaturen, eller besøke Trøndelag Teater. Dessuten får vi en rekke besøk på skolen; med konserter, foredrag og viktige tema.