Pris, lån og stipend

Pris

Elevene på Namdals folkehøgskole bor i internat på skolen. Prisene som er oppgitt her, dekker alle utgifter ved å være elev på skolen. 

Undervisning og bruk av utstyr

Undervisninga på Namdals folkehøgskole er i prinsippet gratis, men du må betale for kost/losji, utstyr, turer, studiebevis, kopiering o.l. Til gjengjeld kan du bruke undervisningsavdelinger og utstyr på skolen i fritida - og det koster ingenting ekstra å vaske klær, bruke skolekjøkkenet eller internett.

Totalprisen for skoleåret 2024/2025:
Backpack Japan, Cosplay, Cosplay MAX POWER, Dyr og Natur: kr. 142 300, -.
Esport, Spillutvikling og TableTop: kr. 126 300, -.

I denne prisen er alt inkludert - også linjeturene til utlandet!
Hva er det egentlig du betaler for? Her kan du se hva du får igjen for pengene:

Kost og losji

Vi gir deg sunn, næringsrik og god mat. Om du har en særskilt diett (allergi o.l.), eller er vegetarianer, så tar vi hensyn til det og gir deg den maten du skal ha. Men til gjengjeld forventer vi at du gir oss all dokumentasjon som er nødvendig for å legge til rette for deg. Har du cøliaki betaler du 1300, - mer i kostpenger pr mnd. (Alle med diagnostiserte glutenintoleranse kan få dekket dette fra NAV.)

Normalt bor elevene i dobbeltrom, men vi har også 26 enkeltrom. Ønsker du enkeltrom, må du betale litt ekstra: ca kr. 167, - pr. uke (kr. 5 500,- totalt).

Bøker, materiell og linjeutgifter

Skolepengene dekker det du trenger til undervisninga her på skolen. Dette kan være alt fra forskjellige materialer og gjesteforelesere til strikkegarn og kortere overnattingsturer. Vi bruker ikke lærebøker.

Linjereiser, felles skoleturer og studiebesøk

Vi reiser på flere turer i løpet av skoleåret. Blant annet starter vi skoleåret med en bli-kjent-tur, og gjennom skoleåret drar linjene på flere turer sammen; bl.a. studiebesøk og linjereiser. Alle disse turene er inkludert i prisen.

Innmeldingsavgift

Når du takker ja til skoleplass, må du betale innmeldingsavgift. Denne avgiften er inkludert i totalprisen, og er på kr. 2 500, -
Takker du ja til plass hos oss, så er dette bindende. Hvis du av en eller annen grunn skulle avbryte skoleåret, så må du betale i 8 uker etter sluttdatoen.

Lån og stipend

Statens Lånekasse gir lån og stipend for å gå på folkehøgskole.

Folkehøgskole er et fulltidsstudium. Du kan maksimalt få lån på kr. 125 370,-(2023/24). MERK: Dette er litt mindre enn det du må betale i skolepenger for enkelte linjer, så du MÅ finansiere en del selv. 

Konverteringsordninga som er innført, gjør at du etter fullført skoleår vil få omgjort ca kr. 50 000,- til stipend (som blir trukket fra lånet). Stipend skal ikke betales tilbake.

Når du søker Lånekassen om lån - så bruk nettsøknad (se link under). Du finner også nødvendig info på disse sidene. Lånekassen sender melding om lånet til deg når det er ferdig behandlet. Obs - Du må ha fått skoleplass før du søker, og du kan tidligst søke i midten av mai.

Når du har møtt på skolen sender vi bekreftelse på oppmøte til Lånekassen, deretter blir pengene overført til din konto hver måned gjennom skoleåret. Betalingsplan til skolen er tilpasset utbetalingsdatoene til Lånekassen. Første forfall til skolen er 1. september.

Du søker om lån / stipend herNettsøknad